Introductie - Welkom op de website van WatersportVereniging Amsterdam

Opgericht 27 Januari 1918
Lid Watersportverbond
Watersport Vereniging "Amsterdam" 100 jaar!!
Ga naar de inhoud

Introductie

Wat bedoelen wij met een bloeiende watersportvereniging?
Watersportvereniging "Amsterdam" is in 1918 opgericht door een aantal enthousiaste watersporters die meenden de watersportgedachte in gezamenlijk verband beter te kunnen uitdragen. Na heroverwinnen van vele ups en downs is een bloeiende vereniging ontstaan. Het havencomplex is gesitueerd nabij de toegangspoort van het Amsterdamse bos.  Dit uitzonderlijke natuurgebied geeft een extra dimensie aan de locatie.  Tevens ligt het havencomplex met het openbaar vervoer dichtbij het centrum van de unieke stad Amsterdam. Vanuit de jachthaven zijn voor weekendtochten de volgende watersportcentra bereikbaar:
Hollandse plassengebied
(Westeinderplassen, Kagerplassen en Braassemermeer).
Na het doorvaren van Amsterdam zijn eveneens
voor een weekend bereikbaar:
IJsselmeer en Randmeren,
De Amstel,
Alkmaardermeer,
Het herkenningspunt van de haven; 
de starttoren op het voorterrein
Vechtplassen (Vinkeveen en Loosdrecht).
In de loop van de jaren en na diverse herinrichtingen biedt ons “natte” gedeelte van het havencomplex ligplaats aan ca. 200 schepen van diverse afmetingen.
De steigers zijn van hardhout vervaardigd. De meeste steigers hebben een loopsteiger naast de boot om het op- en afstappen te vergemakkelijken.
Op redelijke afstand van elkaar zijn centrale punten ingericht voor de afname van stroom en drinkwater.
Een installatie op de milieusteiger biedt de mogelijkheid tot het afpompen van bilgewater en de inhoud van vuilwatertanks.
De haven is permanent bewaakt door een op het complex woonachtige havenmeester, die tevens in samenwerking met de leden vele werkzaamheden verricht.
Kortom ons havencomplex biedt een uitstekende accommodatie om van uw schip en de watersport in z'n algemeenheid optimaal te kunnen genieten.

Terug naar de inhoud